(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
KUŘE NA PAPRICE
Potřebné ingredience
1 kuře (nebo třeba jen stehna), 3 lžíce kořenové zmrazené zeleniny, lžíce másla, 3 lžíce oleje, 1 cibule, 1 lžíce sladké papriky, sůl, zakysaná smetana, 2 lžíce hladké mouky
knedlík nebo těstoviny
Postup přípravy
Kuře rozdělíme na porce, dáme do papiňáku, zalijeme horkou vodou, ososlíme, dáme kořenovou zeleninu a uvařímě doměkka. Měkké kuře vyjmeme z vývaru, dáme okapat, vykostíme a zbavíme kůže (někdo i kůže rád).
Máslo a olej rozehřejeme, přihodíme nakrájenou cibuli, osmahneme, vsypeme mouku, lehounce osmažíme, dáme papriku, necháme ji rozpustit a vlejeme vývar z kuřete. Promícháme, případně rozšleháme omáčku dohladka (pokud je řídká tak, rozmícháme ještě lžíci hladké mouky v mléku a přilijeme do omáčky, rozšleháme)Vložíme kousky kuřete. Přidáme smetanu dochutíme a povaříme.
Příloha : knedla nebo těstoviny
Máslo a olej rozehřejeme, přihodíme nakrájenou cibuli, osmahneme, vsypeme mouku, lehounce osmažíme, dáme papriku, necháme ji rozpustit a vlejeme vývar z kuřete. Promícháme, případně rozšleháme omáčku dohladka (pokud je řídká tak, rozmícháme ještě lžíci hladké mouky v mléku a přilijeme do omáčky, rozšleháme)Vložíme kousky kuřete. Přidáme smetanu dochutíme a povaříme.
Příloha : knedla nebo těstoviny
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zlatá rybka
(upraveno)
26. 10. 2006, 18:34
výborný recept všem nám moc chutnalo